HERONTDEK DE PRACHT VAN DE LEIE

Zoekt u stilte om te herbronnen na een drukke werkdag? Wil u de batterijen opladen en op adem komen in een oase van rust? Vlaskaai geeft u

een plaats voor uzelf, waar u comfortabel kan wonen op een boogscheut van het centrum. Met zicht op de Leie die als een verruimende levensader door de stad kronkelt.

 

De Leieboorden kenden de laatste jaren een ware gedaantewissel. Donkere steegjes evolueerden tot een aantrekkelijke combinatie van archi-

tectuur en groen. Fietsers en wandelaars ontmoeten elkaar op de uitnodigende promenade langs het water die de zon en rust binnentrekken in de stad. Echte luxe, dat is u omringen met stilte en open ruimte en van daaruit iets moois opbouwen.

 

Vlaskaai kiest resoluut voor regionale topmaterialen als Kortrijkse baksteen en straalt zo kwaliteit uit. Strak en beheerst, een waardevaste realisatie op een toplocatie. Samen met het ernaast gelegen museum Texture brengt Vlaskaai een innovatieve ode aan de Leie, die met de vlasindustrie welvaart bracht voor Kortrijk. Vlaskaai biedt kwaliteitsvol wonen met een persoonlijke toets langs de “gouden rivier”.

Aan de boorden van de Leie komt u tot rust.

 

Water, groen en open ruimte brengen zuurstof in de stad. Vlaskaai laat u genieten van wonen in de stad.

 

Vlak bij het levendige centrum en toch heerlijk stil.

EEN BRUISENDE STAD

Kortrijk combineert het beste van twee werelden: alle troeven van een trendsettende stad en tegelijkertijd een gezellige omgeving waar heel wat te beleven valt. Vanuit een goed bewaard historisch stadscentrum met bekende monumenten als de Broeltorens, ontwikkelde Kortrijk zich tot een sprankelende hedendaagse centrumstad.

 

De handel in de binnenstad groeide de laatste jaren sterk en verschillende frisse initiatieven op onder andere Buda en Overleie brachten een nieuwe vonk van enthousiasme in de hele stad. De regio blijft in volle ontwikkeling en investeert volop in groene zones, scholen, zorgondersteuning, crèches en sportfaciliteiten. Het hele jaar door zijn er activiteiten voor jong en oud. Ontmoetingsplaatsen aan de oevers van de Leie zoals het wandelpad, de skatebowl en Buda Beach bieden een prima plek om op mooie zomeravonden samen te genieten van de laatste zonnestralen.

DE NATUUR AAN DE LEIE

Door de Leiewerken ontstonden nieuwe groene plaatsen in de stad. Open ruimtes die de natuur terug in het centrum trokken. Iconische nieuwe bruggen nodigen u uit om de oevers van de Leie te verkennen. Op een boogscheut van Vlaskaai vindt u afgesloten meanders die natuurgebied werden na het rechttrekken van de Leie. Reigers kijken er statig naar de fietsers en wandelaars op het jaagpad.

 

Aan de overkant van de Leie, op het zogeheten Kortrijk Weide, komt een ecologisch stadspark van 2,5 hectare dat plaats wil bieden aan recreatief bewegen, waterbeleving, natuurlijk groen en speelgroen. Een prachtig en rustgevend uitzicht vanuit uw appartement dat meteen ook een groene doorgang vormt naar de binnenstad en de stationsomgeving.

Kortrijk telt meer dan 220 hectare groen.

 

Doorheen de stad vindt u parken, bossen en stadsgroen.

 

Net buiten de stad kan u flink doorstappen in het provinciaal domein ‘De Gavers’ of het steeds groter wordende stadsrandbos De Preshoek.

INNOVERENDE STAD

 

Met de nabijheid van de Leie heeft de stad altijd een belangrijke rol gespeeld in de economische ontwikkeling van de regio. Inmiddels is Kortrijk op economisch vlak uitgegroeid tot een referentie in West-Vlaanderen.

 

Sinds enkele jaren vinden ook steeds meer creatievelingen hun weg naar Kortrijk. Het BUDA::lab geeft ontwerpers en makers een plaats om te

creëren met veel gereedschap en hoogtechnologische apparatuur zoals lasercutters en 3D-printers en vormt zo een ontmoetingsplaats voor innovatie.

 

Dankzij een groeiende schare creatieve Kortrijkzanen staat de stad steeds meer synoniem voor design. Vanuit het rijke meubel- en

textielverleden maken jonge ontwerpers furore met unieke designspullen en prototypes. Het resultaat zie je onder andere in de internationaal

geroemde Biënnale Interieur, en een groeiend aantal creatieve startersorganisaties.